2012. okt 11.

Kiadás után vonták vissza a Mozilla Firefox 16-ot

írta: MaxBlog
Kiadás után vonták vissza a Mozilla Firefox 16-ot

A Mozilla Firefox 16 kiadása után pár órával a fejlesztők visszavonták a népszerű webböngészőt, ugyanis egy kritikus sebezhetőséget jelentett egy felhasználó. A Mozilla biztonsági blogja szerint a Firefox 16 egy olyan sebezhetőséget tartalmazott, amelyen keresztül egy rosszindulatú weboldal hozzáférhetett a látogató teljes böngészési előzményekhez és a meglátogatott weboldalak URL paramétereihez.

A fejlesztők azt ajánlják a felhasználóknak, hogy az elővigyázatosság kedvéért a Firefox 15.0.1-et használják. A cég szerint a webböngésző androidos verziója is érintett, de már kiadták a foltozott változatot.

A Firefox 16 rengeteg új funkciót tartalmaz, amely inkább a bővítményfejlesztőket célozza meg. Az egyik ilyen funkció a Developer Command Line, amely billentyűzeti vezérlést biztosít a fejlesztői eszközöknek. További fejlesztések: CSS3 animációk, IndexedDB stb.

A Proof-of-Concept leírás megtalálható itt: http://www.thespanner.co.uk/2012/10/10/firefox-knows-what-your-friends-did-last-summer/

15.0.1
15.0.1
15.0.1
Szólj hozzá

firefox bug news mozilla exploit poc vulnerability