2012. okt 01.

Kínai hackerek támadták meg a Fehér Ház hálózatait

írta: MaxBlog
Kínai hackerek támadták meg a Fehér Ház hálózatait

Hétfôn a Fehér Ház szóvivôi elismerték, hogy cyber támadás érte az egyik számítógépes hálózatukat, de nem történt behatolás a titkosított rendszerekbe és nem történt információvesztés sem, azonban a katonaság által használt nukleáris vezérlô rendszerhez sikerült hozzáférést szerezniük a támadóknak.

cyber-warfare.jpg

A Washington Free Beacon konzervatív hírlap számolt be elôször a történtekről, a jelentés szerint a betörés a kínai államra vezethetô vissza. A jelentés szerint a hackerek a Fehér Ház Katonai Hivatalának rendszerébe akartak bejutni, mert ez a rendszer tárolja a nukleáris indító kódokat.

Az egyik hivatalnok szerint ez a betörés volt Peking egyik legarcátlanabb cyber támadása az Eggyesült Államok ellen. A támadás leleplezése nagy port kavart egész Ázsiában, amiután a Pentagon két U.S. repülőgép hordozót és tengeri kétéltű egységeket küldött ki a Japánhoz tartozó Senkaku szigetek közelébe.

A hivatalnok elmondása szerint a támadás kifejezetten a Fehér Ház ellen irányult. Rengeteg a Fehér Ház által használt katonai hálózatokba való betörési kísérlet, de a sikeres betörések száma elenyésző.

Szólj hozzá

usa news china attack cyberwar whitehouse