2013. júl 12.

Fôzött ROM felrakása Xperia X8-ra

írta: MaxBlog
Fôzött ROM felrakása Xperia X8-ra

Mivel 2011 közepétől gyártott készülékeken nem lehet bootloadert nyitni, így új kernelt sem lehet rakni, csakis gyári kernellel kompatibilis ROMokat rakhatunk fel rájuk.

Figyelem! Ha bármi gond lép fel a felrakás alatt (pl. a telefon lefagy a Sony Ericsson feliratnál), SEUS-al (Sony Ericsson Update Service) visszaállíthatod a gyári ROMot és újra nekikezdhetsz a folyamatnak.

Az Recovery felrakásához root jogokra lesz szügséged, tehát először rootolnod kell a telefonod: Xperia X8 rootolása

xRecovery felrakása:

Miért is van szügségünk rá? Azért, mert xRecoveryből fogjuk feltenni a CWM Recoveryt.

Telepítés:
  1. Töltsd le: ezt.
  2. Csomagold ki, majd másold át a memóriakártyádra a csomagolt fájl tartalmát.
  3. Telepítsd fel: BusyBox installer 1.8.apkRoot Explorer 2.10.2.apk (benne vannak a csomagolt fájlban)
  4. Telepítsd a BusyBox legújabb verzióját.
  5. Nyisd meg a Root Explorert, nyomd meg a telefon bal alsó gombját, kattints a multi-select gombra, majd a xRecovery-mini-0.1-beta mappa tartalmát jelöld ki, végül nyomd meg a Copy gombot. Ezután menj a /system/bin mappába és nyomd meg a Paste gombot (ha hibaüzenetet kapsz és nem engedi, hogy beilleszd a fájlokat, akkor kattints a Mount R/W gombra)

 

CWM felrakása:

A Clockworkmod Recovery az xRecovery továbbfejlesztett változata, segítségével tudunk Cyanogenmod ROMokat felrakni a készülékre.

Telepítés:
  1. Töltsd le: ezt.
  2. Másold a memóriakártyádra (nem kell kicsomagolni!)
  3. Kapcsold ki a telefont, majd kapcsold vissza. Amikor megjelenik a Sony logó, kezd el nyomkodni a Vissza gombot a telefonodon, majd megjelenik az xRecovery menü. A menüben a hangerőgombokkal navigálhatsz fel és le, a középső gomb az OK, a Vissza gombal meg visszalépsz.
  4. Válaszd ki az Install Custom zip menüpontot, majd a Choose custom zip from sdcard opciót. Keresd meg a fájlt, amit az előbb töltöttél le, majd telepítsd (Yes - Install cwm-recovery-3.2.0.0-r3-e15-amend.zip)
  5. Lépj vissza a főmenübe, majd Reboot phone.
  6. Amikor megjelenik a Sony logó, kezd el megint nyomogatni a Vissza gombot és ha már egy narancssárga menü fogad, akkor szerencsésen felraktad a CWM recoveryt, melynek segítségével már főzött ROMokat tudsz feltelepíteni.

 

Főzött ROM felrakása:

Először is ki kell választanod egy főzött ROM-ot, amit fel szeretnél rakni. Figyelj arra, hogy kompatibilis legyen a gyári kernellel (stock kernel). Az első ROM amelyet kipróbáltam a GingerDX volt, az egyik legelterjedtebb főzött ROM x8-ra, amelynek van gyári kerneles változata is, ezen a ROM-on keresztül mutatom majd be hogyan kell felrakni egy főzött ROM-ot.

Töltsd le ezeket:
  1. GingerDX letöltés: link
  2. Google addons: link

Amiután ezeket letöltötted, másold át őket a memóriakártyádra egy új mappába. Ha ezzel kész vagy indítsd újra a telefont és lépj be a CMW Recoverybe. Itt a következő sorrendben telepíted a GingerDX v31-et:

  1. Factory reset - Full wipe
  2. Install custom zip from sd card -> Choose zip és megkeresed a GDX31-et a memóriakártyán és Install
  3. Visszalépsz a menübe és újra Install custom zip, csak most a google addons fájlt adod meg neki.

Ezután indítsd újra a telefont (az első indítás egy jóval tovább tart mint a többi) és élvezd a GingerDX nyújtotta lehetőségeket.

GingerDX hivatalos oldalhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1188486

Képernyőképek a GingerDX-ről:

Szólj hozzá

software sony android rom x8